Кой е гурме вариантът на класическата комбинация от бира и кюфтета? Чаша червено и кюфтенца от печени червени чушки. Червените чушки са не само ужасно вкусни, но и много полезни. Съдържат много витамин C- повече от 200% от твоята дневна доза, витамин B6 и фолиева киселина.

Червените чушки са пълни с антиоксиданти. А последните проучвания показват, че ускоряват и метаболизма. Но тук спираме да хвалим червените чушки и се залавяме с рецептата.

Продукти:

  • 7-8 големи печени червени чушки
  • 300 грама натрошено сирене
  • 2 яйца
  • 2 скилидки чесън (поне)
  • 5-6 супени лъжици брашно
  • 1 супена лъжица олио или предпочитана мазнина
  • черен пипер на вкус
  • магданоз

В голяма купа смесваме яйцата, натрошеното сирене, брашното и олиото. Нарязваме на ситно магданоза и чушките, пресоваме чесъна и прибавяме всичко към добре разбърканата смес. Подправяме с черен пипер. Така получената смес престоява поне 20 минути. Постиламе хартия за печене в тава и загряваме фурната на 180 градуса. С помощта на супена лъжица оформяме кюфтенцата в тавата и слагаме да печем. Когато добият приятен златист цвят, обръщаме кюфтенцата да се запекат от другата страна. Готовите кюфтета могат да се сервират с чеснов или млечно-чеснов сос с копър.

Бихме добавили и добре изстудена бира към рецептата, но стана време за червено вино. Ако пък са ти останали чушки и не знаеш какво да направиш с тях- какво ще кажеш да направиш десерт или по-точно сладко от червени чушки.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.