Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Всеки турист се чуди колко ще трябва да даде по ресторанти. Затова днес сме ти подготвили списък на различни заведения и ориентировъчни цени за хапване за двама в една от най-популярните летни дестинации – Барселона. Подбрали сме ги така, че да са подходящи за всеки вкус и бюджет.

Cachitos
Адрес: Rambla de Catalunya, 33, 08007 Barcelona (спирка на метрото Passeig de Gracia)

Един от най-важните съвети за туристите е да не се сяда на главната улица. Но ако все пак държиш да обядваш или вечеряш на „стъргалото“ на Барселона – La Rambla, помисли за този доста добър вариант. Разположен в центъра на града, стилният ресторант предлага традиционните тапас и разнообразна испанска кухня в шикозно обзаведени салони с изненадващи артистични акценти, като например лампиони, декорирани с трева. Вечеря за двама ще ти излезе 60-80 евро без виното, но пък ще си на центъра.

Picnic
Адрес: Carrer del Comerç, 1 Barcelona (спирка на метрото Arc de Triomf‎)

Отлично място да похапнеш, изморен от обиколката из забележителностите на града. Местните често идват тук за късен, дълъг обед с приятели. Отличното обслужване и приветливата атмосфера предразполагат за истински приятен отдих. Интересното на Picnic е, че в него може да си поръчаш и покривка за пикник с тапас, сандвичи и освежаващи напитки, и да поседнеш с компания или с любимия човек на тревата в близкия парк La Ciutadella. В зависимост от избраните храни и напитки цената за двама излиза 30-35 евро.

Marisco restaurant
Адрес: Carrer de Còrsega, 272, 08008 Barcelona (спирка на метрото Diagonal)

Едно от най-добрите места в Барселона за морска храна. Още на входа ще ти предложат прясна риба и всякакви морски дарове, които можеш да избереш лично от открития щанд с лед. Начинът на приготвяне също е по избор на клиента. Заведението се слави с разнообразни деликатеси, един от които е паелята с омар и стриди. В някои дни тук е доста пълно, затова е добре предварително да си запазиш маса от сайта. От двата ресторанта Mariscсo в Барселона местните повече хвалят именно този, на улица Corsega. Вечеря за двама с омар, скариди или някакъв вид риба, включително с напитките, излиза към 60-70 евро.

Cerveceria Catalana
Адрес: Carrer de Mallorca, 236, Barcelona (спирка на метрото Passeig de Gràcia)

Известно място в Барселона, където, независимо от популярността си и изобилието от туристи качеството на ястията остава на ниво, а цените са повече от достъпни. Тук приготвят превъзходни тапас, като например pinchos donostiarras и pinchos morunos. Отлично място за големи компании, заведението отваря в 8 ч. сутринта и затваря към 2 през нощта. Средната стойност на една обилна вечеря е 40 евро.  

Senyor Parellada
Адрес: Carrer del'Argenteria, 37, 08003 Barcelona (спирка на метрото JaumeI)

Старинен ресторант с традиционна каталунска кухня, съществуващ от 80-те години на миналия век. Това е много популярно местенце сред местните, затова да намериш вечер място без предварителна резервация е малко сложно. Обилна вечеря от няколко блюда с десерти и алкохол излиза около 50-60 евро.  

Elsa y Fred
Адрес: Carrerdel Rec Comtal, 11, 08003 Barcelona (спирка на метрото Arc de Triomf)

Девизът на ресторанта, който се представя като „гастробар“, е „Creative Cuisine“, затова бъди готов за неочаквани вкусови съчетания. За тези, които идват за първи път, все пак има вариант menu del dia – комплексно меню, което включва обяд или съответно вечеря с основно ястие, десерт и топла напитка – чай или кафе. Средната цена му цена е около 12 евро.

Lolita Bakery
Адрес: Portal Nou, 20, 08003 Barcelona (спирка на метрото Arc de Triomf)

Една от най-добрите сладкарници в Барселона. Вътре има едва няколко маси, но изборът ще изненада и най-заклетите почитатели на сладкото. Освен множеството сладкиши, торти, тарталети, къпкейкове и бонбони, тук има и голям избор от чайове. Цените на десертите започват от 1,5 евро.

Това е нашият ресторантоводител из Барселона. Разбира се, в този прекрасен град е пълно с очарователни места за хапване. Трябва само да излезеш от популярните туристически улици и няма как да не попаднеш на някое уютно ресторантче. А за да си поръчаш по-уверено, си припомни кои са перлите в кулинарната корона на Каталония.

Вижте още

Невероятният вкус „море и планина”

Барселона примамва кулинарните пътешественици с изненадващи комбинации, предизвикващи сетивата

В Барселона буквално на всяка крачка множество ресторанти, кафета и сладкарници изкушават жад

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми