Както вече сме писали в „Знам да ям“, най-лесно е да накараме детето да яде здравословно като превърнем храненето в игра. И за да сме още по-полезни, днес ще ви дадем няколко идеи как дори и зеленчуковите кюфтета могат да се превърнат в неустоимо ястие. Техни автори са експертите на Kaufland България, които любезно ги предоставиха на „Знам да ям“.

Сгответе кюфтета с шапки

При това не какви да е кюфтета, а зеленчукови – вкусно и здравословно. Основните съставки са булгур и морков, който можете да замените с тиквичка. Освен това ви трябват и зеленчуци за украса, с която ще превърнете скучните кюфтета в симпатични джуджета. Дали ще са седем или повече е въпрос на избор. Много е лесно, а и детето може да участва в приготовленията. А след като само е приготвяло храната, няма причина да не я изяде. Тук можете да намерите точната рецепта и съставките.

Запознайте ги с Рачо Кроасана

Много лесно можете да превърнете един кроасан в рак с големи щипки и мустаци. За това ще ви трябват малко повече умения, за да успеете да оформите една червена чушка в подходящата форма, но с практиката ще се усъвършенствате.

Тук декорацията е само примамка към полезното съдържание на кроасана, което не е шоколад или крем. Трябва ви обикновен маслен кроасан. Разрежете го на две и намажете всяка половина с предварително приготвена смес от кресон и нарязани на дребно чушки. Разбира се, можете да импровизирате при приготвянето на пълнежа. След това залепете половините, сложете „щипките“ на двата върха на кроасана, отгоре поставете маслини за очи, а отзад ленти морков за опашка и готово. А ето и предложението на Kaufland.

Поднесете риба, ама от банан

Няма да има дете, което да устои на закуска от пълнозърнест хляб и банан, ако е поднесена достатъчно атрактивно. Е, има един малък трик – между хляба и банана трябва да има течен шоколад. Но това е малък компромис в името на голямата цел – консумация на повече плодове и фибри.

Трикът е, че закуската е оформена като риба, която чака да отплава към устата и да бъде изядена. Приготвянето ѝ отнема 15-20 минути и е много лесно. Можете да го видите тук.

Представихме ви три практични идеи за борба със злоядството, предоставени ни от Kaufland България. Ще се радваме да споделите и вашите на имейл editors@znamdaiam.bg.

Вижте още

5 причини да закусваш всяка сутрин

Закуската трябва да изядем сами, обядът да разделим с приятелите си, а вечерята да дадем на враговете си

Ако се опрем на хилядолетната китайска мъдрост, закуската е единственото ядене през деня, кое

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.