Храната или любовта? Секси ли е, когато един мъж готви? Как да направим жената до себе си щастлива? А мъжа? За много хора тези въпроси са по-важни дори от кариерата и затова решихме да потърсим отговора им за теб. И към кого да се обърнем, ако не към един от най-популярните консултанти по романтика у нас Наталия Кобилкина.

Коя е Наталия Кобилкина?

По образование Наталия е клиничен психолог, семеен терапевт и сексолог. Завършила е и Психология на бизнеса и е мастър по НЛП. Тя е работила 5 години като бизнес-коуч, HR-мениджър в световни корпорации като Cosmopolitan, Top Gear, Men‘s Health и личен консултант по управление на персонал на мениджъри на световни компании. Преди 8 години тя основава собствената си компания Happy Woman Academy и провежда семинари в Англия, Австрия, Франция, Америка, Гърция и др.

Освен това Наталия е и писател и автор на няколко бестселъра. Нейните книги са преведени и на английски език. Едни от най-успешните й книги са “Пътят на щастлива жена” и ”69 съвета за секс”. Тя е написала 4 безплатни книги за своите фенове, които са подарени на над 30.000 човека.

А ето и мислите за храната и романтиката, които Наталия сподели за „Знам да ям“:

Кое е по-важно за мъжа – храната или интимните удоволствия?

И двете са много важни, но кое е на първо място зависи от мъжа. Има мъже, които ако не храниш, няма да ти обърнат внимание. Други пък, ако не получават интимност, ще стоят гладни.

Какво да сготви една жена на мъжа, за да го омае?

Със сигурност жената трябва да познава мъжа до себе си ида му готви според неговия вкус. Някои мъже обичат месо, други риба. А има и такива, които се разтапят, ако жената им готви храните, които са обичали като деца, например баницата на мама.

А секси ли е един мъж в кухнята?

Определено. Мъжете са по-добри готвачи от жените, а и да видиш мъж по престилка, който ти готви определено е много възбуждащо.

Секси ли е българската кухня?

Българската кухня може да не е много секси като френската или италианската, но е ОК за секса. Руската кухня, например е много тежка и след нея не ни е до любов, докато българската е по-лека и след една шопска салата и ракийка сексът се получава много добре.

Кои са най-силните афродизиаци?

Шоколад. Особено в такова мрачно и студено време шоколад и канела е супер комбинация.

Вие сте в много добра форма. Как я поддържате?

Имам добра генетика, което е много важно. Освен това се старая да си осигурявам много движение. Разбира се, внимавам и с храната. От години в къщи няма захар, бисквити и сладки изкушения.

За Вас това ли е в основата на здравословното хранене?

Да - без сладко и без химия. Старая се храната ми да е чиста и без добавки. Колкото по-чиста е храната, толкова по-добре.

Коя е любимата Ви рецепта?

Спагети, към които добавям настърган кашкавал. Не пармезан, а най-обикновен кашкавал. Отделно нарязан домат с малко олио и копър. Това мога да ям непрекъснато.

Каква е Вашата рецепта за щастие?

Да приемаме всичко неутрално. Ако ни се случва нещо лошо, да не правим трагедии от това. А ако ни се случи нещо хубаво, не е нужно всеки път да правим купон. Най-добре е една жена да избира да е щастлива, а не непременно да е права.

Как оценявате сексуалността на българката? Има ли сили да е такава в напрегнатото ежедневие?

Определено имат сили. Е, не е като на Карибите, където само танцуват и правят любов, но пък е доказано че най-сексуалните нации са мързеливите. Като цяло в сравнение с Европа, в България сме добре.

Може ли една жена да е и добра домакиня, и да е сексуална?

Може, но трябват усилия. Това е нещо върху което трябва да се работи и да се развива, един вид „Сексология за Пепеляшки“. Нашите курсове са точно за това. В тях обясняваме защо е добре една жена да е сексуална, как да бъде такава и, защо в това няма нищо лошо.

Кои са най-важните съвети, за щастие във връзката?

Мъжът трябва да показва на жената, че тя е специална, особена и единствена за него. Това всяка жена веднага ще оцени.

От своя страна дамите трябва да гледат на мъжа си като на бог. Да му се възхищава и да е щастлива с него. Защото мъжете имат нужда от щастливи жени. Когато жената до него е щастлива, и мъжът е щастлив.

Водите курсове и издадохте редица книги. Какво ви предстои?

За момента това е приоритетът. Развиваме центъра и академия за треньори. Открихме офиси и в други държави като Австрия и Германия. Разширихме се и към САЩ, където също се развиваме много добре. Целта ми е да направя световна организация.

Ако не искаш да пропускаш следващите ни интервюта, абонирай се за „Знам да ям“ още сега. Не обещаваме всичките да са романтични, но ще са интересни.

Вижте още

Йоли Делибозова за музиката, тишината и чолбура

Известната блогърка и кулинарна водеща разказва за домашната храна и споделя автентична рецепта

Йоланта Делибозова е музикант-виолончелист, но е по-известна с кулинарните си вълшебства.

Децата трябва да избират храната си, насърчавани от родителите

Жената зад блоговете Lamartinia & Parentland за кулинарната философия

От дълго време се любуваме на снимките на Мария Илиева, смеем се и пътуваме с личния ѝ блог 

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.