Информираният избор е пътят към здравословното хранене

В „Знам да ям“ сме твърдо и категорично против общоприетото схващане, че готвенето е само за дамите. Само си припомнете нашите указания за кулинарно очароване на дама и ще разберете защо проповядваме, че любовта преминава през корема и на нежната половина от населението.

Същото убеждение споделят и от Lidl България и затова веригата провокира господата да се хвърлят смело в огъня на печката и тигана, да запретнат ръкави над тенджерите, да развихрят въображението си и да приготвят ако не романтична, то поне вкусна вечеря на своите половинки… в четвъртък.

Защо в четвъртък?

Организаторите на играта от Lidl България казват, че четвъртък е най-подходящият ден защото:

  • понеделник е началото на седмицата,
  • във вторник и сряда има Шампионска лига (за сведение на феновете, първите пролетни мачове са на 14 и 15 февруари). 
  • петък си е петък, всичко се случва. 
  • уикендът е ясен и остава четвъртъкът да покажем по различен начин колко специални са жените в живота ни. Едно добре приготвено ястие от мъжа, една усмивка от дамата и всички ще са щастливи.

Има и ментори

Господа, не изпадайте в ужас, че ще готвите. От Lidl България са осигурили и ментори за вашите усилия. Това са топ готвачите Манчев и Шишков, които ще помагат с идеи и обучителни видеа в името на вашето кулинарно приключение. Те казват, че то дори и да е трудно, с брашно посипано по пода, с ръце, омазани в зехтин, сотирайки, филетирайки, важното е да се премине с хумор. Защото знаем, че важен е жестът, а не колко изрядно приготвено е ястието.

Как да участвате?

Много е лесно. Необходимо е да сготвите ястие за половинката си, по възможност в четвъртък, да го снимате и да го регистрирате на gotvi.lidl.bg до 02 април. След това ще получите линк, който да изпратите на половинката. Важно е тя да последва линка и да оцени кулинарната ви творба. Така вече участвате в жребия за голямата награда. А тя си заслужава, защото е

Романтично пътешествие за двама

Голямата награда е пътешествие за двама до избрана точка по земното кълбо на стойност до 5 000 лева. Само се замислете какви възможности за романтично пътуване са това.

Има и утешителни награди, които се теглят всяка седмица и са не по-малко примамливи. Първата от тях е пътуване в България на стойност 500 лева. Според нас това си е покана за романтичен СПА уикенд. Всяка седмица Lidl раздава и пет кошници с деликатеси и десет готварски шапки. Така ще сте подготвени за приготвянето на следващото ястие за половинката - или ще разполагате със страхотни продукти, или ще изглеждате като майстор-готвач.

И още нещо важно – няма ограничение колко пъти ще участвате. Важното е ястията да са приготвени лично от вас, а не снимките да са свалени от интернет и половинката ви да слага високи оценки без да се замисля.

Повече подробности за правилата ще намерите тук, а ние ви пожелаваме успех.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми