Можете ли да опишете България с една дума? Или с пет? Не, нали? Няма как да съберем в едно солта на морето, свежестта на планините, жуженето на пчелите в полето или ромона на реките. Както и няма как да опишем любимите ни вкусове. Като на дълго съхналия суджук, или на киселото мляко, или на халвата. А и защо ли да го правим, когато просто можем да идем до близкия Lidl и да си ги занесем вкъщи?

Серия български продукти

Каквото и да си говорим, у нас е в пълна сила „всичко българско и родно любя, тача и милея“. Млякото трябва да е кисело, кашкавалът на конци, сушеното филе – да мирише на чубрица, а бозата да е резлива. Другото просто не е нашенско. Не че не похапваме и чужди салами и сирена и, че не са вкусни, но като ще са български, да са както трябва.

И понеже си ги търсим от Lidl пуснаха серията „Родна стряха“, която е събрала в себе си любими вкусове. Категорично всеки продукт е с произход от България, което означава, че бобът не е „смилянски“ от Китай.

Традиционни колбаси от цяла България

Помните ли как преди много години щастливците, ходили на ски в Банско се връщаха и разправяха за уникалния старец, който поднасят в местните механи. Е, сега вече всеки може да се наслади на автентичния му вкус в дома си. Освен това в селекцията присъстват и други любими колбаси на българите. Можете да откриете панагюрска луканка, горнооряховски суджук, филе „елена“, различни саздърми, всички те приготвени по традиционните рецепти от миналото.

Кашкавали и сирена като от едно време

Хубавите кашкавал и сирене изискват две неща – качествено мляко и време, в което да узреят и да развият вкуса и аромата си. Затова кравето сирене „Родна стряха“ е зряло поне 45 дни, а овчи и биволския кашкавал – по 60. И още нещо – в тях няма нищо излишно. Направени са само от споменатото мляко, сирищни ензими и сол. Добавки няма и в маслото и млякото.

И нещо сладко

Всъщност, много сладки неща. Кое дете, или възрастен, не обича локум и халва? Ние не се сещаме за такива. В Lidl можете да си припомните вкуса на традиционната тахан халва, на различните цветни и ароматни локуми, на сладкото от смокини и на ароматния пчелен мед.

В серията „Родна стряха“ на Lidl има още много вкусни изкушения. Не можем да разкажем за всички тях. А и трябва да запазим някои за изненада, нали? Така че ако искате да си припомните вкуса от едно време, просто се разходете до близкия магазин. И спокойно – тези продукти са постоянно в асортимента.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.