Днес ще ви разкажем за празничните предложения на „Метро България“ и така ще сложим финал на прегледа на коледните оферти от партньорите на „Знам да ям“. Но какъв финал ще бъде само.

Веригата е подготвила над 10 тематични каталога. Те са посветени на вино, гурме, играчки, декорации, подаръци и подаръчни комплекти, фойерверки и така нататък. И това е без да броим традиционните книжки за храни и нехранителни стоки. И така започваме.

Винен каталог за библиотеката

Решаваме да започнем от винения каталог. Приятно ни изненада решението да не бъдат представени само вина и техните цени, но и да има подробни описания на тероари, винарски райони, сортове и изби. Така човек не само ще може по-умело да избере вино, но и ще обогати винената си култура. Определено можем да кажем, че този каталог има своето място във всяка библиотека.

Няма да ви казваме какво вино да купите. Всеки има свой вкус и изборът е строго индивидуален, особено когато говорим за магазини, в които има избор от над 1 000 български и чуждестранни вина. Имайте предвид, че за над 200 от тях има отстъпка при покупка на цял кашон.

Гурме за ценители

След виното минахме на предложенията за храна към него и отворихме гурме каталога. Съвет от нас – не го разглеждайте на гладно, защото ще поискате от всичко, а то не е никак малко.

Още в началото ни грабнаха морските предложения. Ако не сте пробвали стриди или омар, сега е моментът. След това преминахме на месата и решихме, че в България има сбирка на най-първокачествените прасета, телета и говеда. Чудите ли се защо телешкото Black Angus е №1 в света? Ами опитайте и ще разберете. Само внимавайте с приготвянето, че ако не се получи, ще ви е яд.

Разбира се, има и огромно разнообразие от сирена пастети, антипасти, колбаси, елитни десерти и алкохоли. Дори можете да си поръчате и бял или черен трюфел, ако сте решили да се поглезите.

Подаръци за всички

И след като сте осигурили хапването и пийването за празниците, може би не е зле да помислите и за подаръци. Това е лесно. Само трябва да пообиколите и да разгледате стотиците предложения на „Метро“.

За най-малките има апетитни лакомства, които трудно ще оцелеят за повече от 24 часа. Има и специален каталог с играчки. В него ще намерите от традиционни плюшени мечета до актуалните супер герои или героини и дори дронове за деца.

За по-големите можете да избирате между различни козметични подаръчни комплекти или елитни сетове от премиум напитки с чаши или ледарници. Разбира се, ако някой има нужда можете да му подарите и зимни гуми или течност за чистачки, но това като цяло не ни звучи много коледно.

Можем да продължим да изреждаме какво ще откриете в „Метро“ за Коледа, но няма да ни стигне мястото, независимо от липсата на ограничения в интернет. Затова е най-добре да вземете картата си за пазаруване или да заемете от свой познат и да се отправите към най-удобния ви магазин.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.