Kaufland отговаря на нарастващото клиентско търсене и потребление на биопродукти с новата си собствена марка K-Bio. Тя обхваща млечни, тестени и зърнени храни и безалкохолни напитки, като с времето асортиментът ще се обогатява.

Марката K-Bio е предназначена за всички, които предпочитат истинската и полезна храна. Както при останалите собствените марки, така и при K-Bio, от основно значение за Kaufland е високото качество. За производството на K-Bio продуктите компанията разчита на надеждни, компетентни и ефективни доставчици. Всички продукти се тестват периодично в независими институти, съгласно високите изисквания за качество на Kaufland.

Всички продукти от серията K-Bio отговарят на строгите европейски изисквания за биопроизводство. Сред тях са методите за отглеждане на животните и употребата на пестициди и изкуствени торове. При производството на органични продукти е напълно забранено каквото и да е облъчване, използването на синтетични химически пестициди или лесноразтворими минерални торове. Съгласно изискванията на ЕС, не се допуска използването на генетично модифицирани фуражи, семена или други суровини. Към органичните продукти не могат да се добавят и изкуствени овкусители, оцветители или аромати.

За улеснение на хората в хипермаркети Kaufland биопродуктите са разположени на регали, означени с европейското лого за биоземеделие. Всички артикули с етикет K-Bio са лесно разпознаваеми и благодарение на зеленото лого и добре познатата червена буква K.

Информация за новата собствена марка K-Bio на Kaufland може да откриете онлайн на адрес www.kaufland.bg/kbio.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.