Пазарувай

Пазарувай

Пазаруването е важна част от ежедневието ни. Тук ще научите как да изберете най-добрите продукти и да се възползвате от промоциите, какво е важно при избора на храна и как да сте доволни от покупките си.

На фокус

Почувствайте плодовете

Изпитани съвети как да избереш най-зрелите плодове

Погледнете рибата в очите

Гледай за тези неща, ако мислиш да купиш цял, а не нарязан воден обитател.

Кратък наръчник на екзотичните плодове на пазара

Как да ги избираме и за какво да ги ползваме?

Ако някога си се чудил кой е най-узрелият плод с непознато име от купчината в магазина, този...

Основни съвети за избор на бяло вино

И няколко идеи за съчетаването му с храна

Казват, че за бялото вино имало само една песен и тя била „Бяло вино, защо не си червено?“....

Как да изберем прекрасно агнешко за Гергьовден?

Обърни внимание на цвета и аромата на месото

По традиция за Гергьовден купуваме и готвим агнешко месо. Но често се прокрадва онази малка...

Здравословни алтернативи на ежедневните продукти

Как да направиш ежедневния пазар на храна по-здравословен

Днес ще ти разкажем как да направиш ежедневния пазар на храна по-здравословен. Затова сме ти...

Маруля ли е айсбергът?

Трите основни вида салати и как да ги ползваме

Представи си гледката на свежи, пролетни марули и си признай не ти ли се приисква една...

Знаете ли как да съхранявате храната?

С големия пазар идва и въпросът как да съхраним храната, така че да не се развали.

Днес гледката на хора, които пазаруват храна за седмица или две напред е нещо обичайно. А и защо...

Лесни и здравословни рецепти с авокадо

Този прекрасен плод е пълен с витамини А, С, и Е, минерали и желязо, които помагат на тялото да е в добро здраве

Авокадото с право се счита за супер храна. Много специалисти го препоръчват като ежедневна...

Всичко, което искате да знаете за каперсите, но ви е страх да попитате

Две фантастични рецепти за салата с паста и сирене с ароматен пастет

Малко, зелено и солено, не е грах. Зеленчук ли е? Подправка ли е?...

Да заменим ориза с булгур?Хайде!

Богат на протеини, витамини и минерали, булгурът има място в кухнята ти

От толкова рецепти за киноа и нахут или пък диети с ориз, някак си...

От szaloncukor до ябълка в целофан – какво похапват на Коледа по света

Днес ще те заведем на малко коледно пътешествие, за да ти покажем какви изкусителни десерти хапват на Коледа по света

Казват, че калориите по време на празници не се броят. Сигурно затова около Коледа се...

Коя част на прасето за какво е подходяща?

И бонус - бърза рецепта за страхотни котлети

Хубаво ястие става от точните продукти. Затова, когато си решил да готвиш с месо, е добре да...

Какво трябва да знаем за срока на годност?

Има храни, които може да не изхвърляте след маркираната дата

Нали сте виждали надписа „най-добър до“, последван от дата на пакета на храната? И сигурно...

Наръчник за разумно пазаруване

Предварителната подготовка е лесна, но много важна при разумното пазаруване.

Често разходите за храна са съществена част от семейния бюджет. А и...

Хищниците го обичат червено

Изборът на месо е половината от приготвянето на вкусно ястие

Всеки иска да готви вкусно. За това са необходими...

Лещата може и да е деликатес

Най-популярните видове и един луксозен

В „Знам да ям“ отдадохме...

Какво е собствена марка?

Търговията се развива, а с нея и продуктите. Днес си говорим за собствените марки на големите вериги.

Отдавна мина времето, когато в магазините имаше един вид мляко, две...

Да консервираме лятото

Първи стъпки в приготвянето на зимнина

Все повече хора сами си приготвят консерви за зимата. Някои от тях разчитат на продукцията...

Червено вино снощи пих

Или какво да знаем при пазар на вино

През последните години се отчита повишен интерес към...

Кои плодове и зеленчуци са за хладилник и кои за килера?

На грешното място могат да се развалят и обезвкусят

Днес сме ти подготвили практични съвети как правилно да съхраняваш плодове и зеленчуци през...

Солта не е само бяла

Някои видове подпомагат по-доброто функциониране на организма и лечението на заболявания

Всички сме чували израза „...

Хлябът не вреди на диетата

В магазините има десетки видове, които помагат за правилното хранене

Много хора напълно изключват...

Млякото може и да е от дървото

3 негови веган алтернативи

Млеката от растителен произход са супер популярни в диетичното, здравословно и веган хранене...

Как да познаем истинските „био“ храни?

Не всичко „екологично чисто“ е „био“

Днес много често виждаме храни, които са обозначени като „био...

Опознайте боба

Проявете смелост и разнообразете менюто си

Тези дни докато кротко си разглеждахме „Знам...

Да се научим да четем… етикетите

Лесно е да направите по-добър избор, когато сте информирани

Както гласи и слоганът на нашия сайт „Пътят към здравословното...

Ако искаш баварска бира, иди в Пловдив

Бирария Jagerhof е Мястото за почитателите на хубавото пиво

Не е тайна, че обичам бира. И най-вече класическите немски и чешки...

Защо на Запад са луди по аспержите?

И как да ги готвим бързо и лесно

Няма кулинарно предаване, в което да не ни говорят за аспержи....

Billa води децата в градината на Джейми Оливър

Нов стикер албум и домашна оранжерия правят здравословното хранене забавно

Искаш ли детето ти да заобича зеленчуци и да научи защо...

Подлучването не е лесна работа – епизод 2

Що е то шалот и как да направим френска супа с него?

Миналата седмица ти разказахме за три от най-често използваните...

Здравословен камион тръгва из България

Управителят на dm Георги Търнев ни разказва защо в магазини за козметика има био храни

Защо в магазини за дрогерийни стоки като козметика и битова химия...

Подлучването не е лесна работа

Кои са основните видове лук и лесни рецепти с тях – част 1

Толкова сме свикнали с лука в кухнята, че даже и не се замисляме...

Кой иска кюфте от епруветка?

Бъдещето на месото не е във фермите, а в лабораториите

През последните десетилетия алтернативите на месото се увеличават:...

Pages

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.