Пазарувай
Пазарувай
Пазаруването е важна част от ежедневието ни. Тук ще научите как да изберете най-добрите продукти и да се възползвате от промоциите, какво е важно при избора на храна и как да сте доволни от покупките си.
На фокус
Опознайте боба
Проявете смелост и разнообразете менюто си
Тези дни докато кротко си разглеждахме „Знам...
Пет съвета за замразяване на храна
Как да запазим продуктите във фризера свежи и вкусни?
В „Знам да ям“ вече сме ви разказвали за различните...
Маруля ли е айсбергът?
Трите основни вида салати и как да ги ползваме
Представи си гледката на свежи, пролетни марули и си признай не ти ли се приисква една...
Как да познаем истинските „био“ храни?
Не всичко „екологично чисто“ е „био“
Днес много често виждаме храни, които са обозначени като „био...
Основни съвети за избор на бяло вино
И няколко идеи за съчетаването му с храна
Казват, че за бялото вино имало само една песен и тя била „Бяло вино, защо не си червено?“....
Що е то изворна вода и как да я познаваме?
Изследване показва, че българите не обръщат внимание на етикетите
Знаем, че трябва да пием вода и нямаме доверие на тази от чешмата...
Познавате ли брашната?
Изборът на брашно в магазина не е толкова лесен, колкото изглежда
Много хора не се замислят, когато трябва да купят брашно. А трябва, защото то, освен че е...
Пет съвета за комбиниране на червено вино и сирене
Открихме сезона на червеното вина и на романтичните вечери на свещи...
Пет любими италиански сирена
Чудесни за паста и за пица, или просто за добавка към хляб и прошуто
Има едно име, което е събрало в себе си много от удоволствията и сладостите на живота....
Можем ли да сготвим китайско с български оцет?
Приложението на най-популярните оцети в кухнята
По света се ползват четири основни вида оцет – винен, оризов, ябълков и балсамов. Да, те са...
Червено вино снощи пих
Или какво да знаем при пазар на вино
През последните години се отчита повишен интерес към...
Кой иска кюфте от епруветка?
Бъдещето на месото не е във фермите, а в лабораториите
През последните десетилетия алтернативите на месото се увеличават:...
Да се научим да четем… етикетите
Лесно е да направите по-добър избор, когато сте информирани
Както гласи и слоганът на нашия сайт „Пътят към балансираното...
Шеф Юри Велев: Преди да правим „фоа гра“, да се научим на мусака
Кое е най-важното за вкусно ястие според главния готвач на „Метро академия“?
Използват ли топ готвачите разтворими бульони? Как се готви крокодилска опашка и какво прави...
Хлябът не вреди на диетата
В магазините има десетки видове, които помагат за правилното хранене
Много хора напълно изключват...
Коя част на прасето за какво е подходяща?
И бонус - бърза рецепта за страхотни котлети
Хубаво ястие става от точните продукти. Затова, когато си решил да готвиш с месо, е добре да...
Кратък наръчник на екзотичните плодове на пазара
Как да ги избираме и за какво да ги ползваме?
Ако някога си се чудил кой е най-узрелият плод с непознато име от купчината в магазина, този...
Подлучването не е лесна работа
Кои са основните видове лук и лесни рецепти с тях
Толкова сме свикнали с лука в кухнята, че даже и не се замисляме...
Млякото може и да е от дървото
3 негови веган алтернативи
Млеката от растителен произход са супер популярни в диетичното, здравословно и веган хранене...
6 причини да тръгнеш на винено пътешествие
... и виното е само една от тях
Обичаш да пътуваш? Но и да хапваш вкусна и интересна храна? А и да...
Хубавото вино иска подходяща чаша
Основните типове бокали за червено вино
Вече за никого не е тайна, че в „Знам да ям“ обичаме вино. Защо ли? Защото за нас всяка...
Как да похапваш хайвер аристократично?
Особеностите на черния, червения и белия
Всепризнат деликатес заради вкусовите му качества, хайверът е и страшно полезен. А знаеш ли...
На пазар за Нова година
Ако сте предпочели домашно парти, тези съвети ще са ви полезни
Много хора предпочитат да посрещнат Новата година в домашна обстановка, а не в суматохата на...
Три култови френски сирена,
които ще те разтопят с аристократичния си вкус
Изтънченото сирене е един от символите на родината на съвременната кулинария. Днес ще ти...
Лесни и здравословни рецепти с авокадо
Този прекрасен плод е пълен с витамини А, С, и Е, минерали и желязо, които помагат на тялото да е в добро здраве
Авокадото с право се счита за супер храна. Много специалисти го препоръчват като ежедневна...
От szaloncukor до ябълка в целофан – какво похапват на Коледа по света
Днес ще те заведем на малко коледно пътешествие, за да ти покажем какви изкусителни десерти хапват на Коледа по света
Казват, че калориите по време на празници не се броят. Сигурно затова около Коледа се...
Особености на гръцките маслини
Научи повече за видовете черни и зелени маслини и за какво да ги ползваш
Какво знаеш за маслините, освен че са черни и зелени? Всъщност, има голяма разлика между...
Увий мидите в кърпа
И още няколко съвета как да запазим морските дарове
Обожаваш морските дарове, особено когато са пресни, нали? Но не винаги имаш шанса да ги...
Как да се превърнеш в огнедишащ дракон?
Някои от най-популярните люти сосове + един мега екстремен
Драконите от легендите са бълвали огън, защото са можели да...
География на забележителните испански сирена…
…за вино, тапас и още нещо
Въпреки че според общото мнение французите държат палмата на първенството по разнообразие и...
Новите форми на маслото
И техните вкусни приложения
След като беше набедено за вредно и твърде мазно, маслото се завръща с пълна сила, за да се...
Погледнете рибата в очите
Гледай за тези неща, ако мислиш да купиш цял, а не нарязан воден обитател.
Рибата е една от най-полезните храни. Някои видове дори попадат в...
Pages
Създадено от Grozdanov Communications Consuling & Arrakis Studio