Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Ще бъдем откровени- не можем да откажем на добре сготвена паста (да, това включва и втората порция). Дали приготвена като студена салата или като основно ястие, с тежък сос или просто с подправки и чесън, пастата е лесно и бързо решение за обяд или вечеря. Да не говорим, че идва в толкова различни форми и размери. И понеже обичаме да експериментираме и да разнообразяваме рецептите, днес сме ти приготвили две страхотни пролетни предложения: фетучини с печени червени чушки и спагети с лимонов сос.

Пикантни фетучини с печени червени чушки

За тази рецепта ти трябват само 9 съставки и 25 свободни минути. А резултатът ще е вълшебен особено за феновете на печените червени чушки. А и сам можеш да прецениш колко пикантна да направиш пастата.

Продукти: 

  • 220 грама фетучини
  • 1 супена лъжица масло
  • 4 скилидки чесън
  • ½ малък лук, нарязан на дребно
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • 340 грама печени червени чушки, отцедени и нарязани на дребно
  • 1-2 чаени лъжици чили пипер (или на вкус)
  • 5 листа пресен босилек, нарязан
  • Пресен лук, нарязан
  • Сол на вкус

Свари пастата така че да е леко твърда (за около 10-12 минути). Отцеди и остави настрана. Сложи в тенджерата маслото, чесъна, лука и пипера и сотирай на среден огън за около 5-7 минути. Добави червените чушки и чили пипера. Остави за още 2 минути. Свали от котлона и добави спагетите, босилека и солта. Опитай и подправи допълнително, ако има нужда. Сервирай с нарязан пресен лук.

Лимонова паста с пармезан

Тази рецепта е за лека и лесна паста, изключително подходяща за бърза вечеря. А ако остане от сготвеното, можеш да я хапнеш студена за обяд на следващия ден.

Продукти: 

  • 220 грама спагети
  • 1 супена лъжица зехтин
  • ¼ лук, нарязан на дребно
  • 5 скилидки чесън, нарязан на дребно
  • 1 лимон, сок и малко от кората
  • 3 супени лъжици масло
  • ½ чаша пармезан
  • Пресен магданоз, нарязан на дребно
  • Пресен лук, нарязан на дребно

Свари спагетите според предпочитанията си. В тиган затопли зехтина и добави лука и чесъна. Запържи ги леко- около 5 минути. Добави лимоновия сок и лимоновата кора и готви още 2 минути. Добави спагетите, маслото и пармезана и разбъркай, докато не се смесят добре. Сервирай в чиния, обилно поръсено с магданоз, пресен лук  и пипер.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми