Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Има хора, които само чакат да стане малко по-топло и слагат бутилката розе в хладилника. Други (като автора на този текст) не са особени фенове на тази напитка- липсва ѝ богатия плътен вкус на червеното вино и ароматната сладост на бялото. Ето защо, ако някак си се окажат в притежание на бутилка розе, започват да се чудят как да го употребят. А каквото не можеш да изпиеш, най-добре е да го изядеш.

За да не заема излишно място в хладилника ти, ако няма да пиеш розето, пробвай тези два изкусителни пролетни десерта (а ако ще си го пиеш, задели чашка- заслужава си!).

Пияни ягоди

Продукти:

  • 500 грама ягоди, измити и почистени
  • 2 чаши розе
  • ¼ чаша захар

Постави ягодите в купа и изсипи розето (трябва да е достатъчно да покрие ягодите). Сложи в хладилник за най-много час. Изцеди ягодите и ги оваляй в захар. Замрази отново до момента на консумацията.

Желирани мечета

Тази рецепта изисква много малко продукти, но пък и правилната формичка. Ако нямаш специална такава за желирани мечета, можеш да използваш обикновена формичка за лед.

Продукти:

  • 1 чаша розе
  • ¾ чаша захар
  • 1 ½ супена лъжица агар-агар  (растителен желатин)

Остави формичката във фризера. Сложи розето в малка тенджера и остави на котлона докато заври. Добави захарта и бъркай, докато се разтопи. Добави и агар-агар и продължи да бъркаш. След като заври, продължи да разбъркваш 5 минути. Свали от котлона  и остави да изстине за около 2 минути. Изсипи във формичките и сложи във фризера. Колкото повече време стоят във фризера, толкова по-твърди ще стават. Ние ти препоръчваме да ги оставиш за ден-два и после да ги хапнеш.

 Ако тези рецепти ти се струват опияняващи, не забравяй да се абонираш за "Знам да ям". Да ти е сладко!

Вижте още

5 вкусни смути рецепти за сваляне на излишни килограми

Всички полезни вещества за тялото ти могат да бъдат събрани в една чаша, която да ти дава енергия и същевременно, да помага на диетата ти

Бързи и лесни за приготвяне, смутитата са новия полезен хит в борбата с излишните килограми.

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми