Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Само след няколко дни е Гергьовден и отново ще се чудим дали агнето не може да стане мааалко по-бързо. Ами да, може. Вариант 1 е да си припомниш Великденското ни бягство от дълго готвене. Вариант 2 е да сготвиш котлетчета. Те са крехки, ароматни и... се приготвят супер бързо.

Какво ти трябва?

Естествено, агнешки котлетчета. В добрите месарници ще ги намериш готови – оформени и нарязани. Факт е, че този вариант е малко по-скъп, но пък ти спестява много време. Разбира се, ако имаш нерви и желание, можеш да се развихриш. А ако не знаеш как се оформят котлетите, виж в YouTube – има колкото искаш видеа. И последно, не разделяй котлетчета, а ги остави на групи по три.

Останалите продукти са:
• 3-4 скилидки чесън
• 2 стръка розмарин
• 6 с. л. краве масло
• 1-2 с. л. зехтин
• 250 мл пшеничена бира
• сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

Вземи голям, подходящ за фурна тиган и в него загрей зехтина и половината масло. Когато маслото се разтопи, добави намачкания чесън и розмарина. Целта на упражнението е да се овкуси мазнината. Когато чесънът започне да променя цвета си, го извади заедно с розмарина. Много е важно да не го оставяш да прегори, защото ще скапеш цялото ястие.

След това запържи месото от всяка страна до кафява коричка. Когато котлетите са равномерно запържени, ги допечи в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. След като извадиш тигана от фурната, премести котлетите в подходяща чиния, покрий ги с остави котлетите да си починат за 10-ина минути.

И сега идва ред на бирата. Не, няма да я пиеш, а ще правиш сос с нея. Сложи тигана на котлона с мазнината от готвенето и налей бирата. Така ще можеш да остържеш полепналите парченца, с други думи да деглазираш. Остави тази смес да къкри докато се сгъсти. Накрая добави останалото масло и вече имаш сос за котлетчетата.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми