Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Сандвичът не е просто бърза храна. Той е наслада в хлебче, която омайва сетивата, засища и разкрива как дори и на крак можеш да имаш вкусна здравословна храна. Сещаш се, че в случая не говорим за сандвичите на един клоун, а за най-любимият ни – тосканското изкушение Лампредото. Това е сандвич с телешко шкембе, което ние обикновено консумираме в чорбалива форма. Уверяваме те, че италианският вариант е безумно вкусен. И се прави лесно. Казваме го от собствен опит. А ето и рецептата.

Продуктите са:

  • Добре измито шкембе от младо теленце - цяло, а не нарязано
  • Стръкове листа целина
  • Моркови
  • Лук
  • Доматено пюре
  • Сол
  • Черен пипер на зърна
  • Твърдо сварени яйца
  • Магданоз
  • Каперси

Приготвяне

В голяма тенджера сложи вода и в нея целината, нарязаните на шайби моркови и доматеното пюре. Когато заври, добави шкембето. После е ред на солта и черния пипер и готви час и половина.

Междувременно си приготви тосканския зелен сос. За целта накълцай магданоза, яйцата и каперсите.

Когато шкембето е сготвено, го извади от тенджерата и тогава го накълцай на лентички. Вземи си любимите питки, разрежи ги на две и ги запечи с разрязаната част надолу на плоча или тиган. После намажи зеления сос, сложи си шкембе, захлупи питките, отвори си една ледена биричка и се потопи в хранителна нирвана. А ако искаш да е съвсем по тоскански, можеш да си извадиш целина от бульона и да я добавиш към сандвича. Поне на нас така ни го сервира една симпатична италианка във Флоренция.

* Снимката е от www.thefoodinmybeard.com

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми