Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Италианците си разбират от храната- ето защо обичаме да се вдъхновяваме от тяхната кухня. Днес обаче няма да си говорим за паста или пица, песто или сладолед. Подготвили сме ти рецепта за малки вкусни сладки „сандвичи“ с крем от шоколад, захлупен между две меки и нежни лешникови курабийки. Понеже на форма наподобяват френския макарон, тези сладки са идеални за всяко парти. А, за малко да забравим- в Италия ги наричат „целувките на дамите.“

Продуктите сме ги предвидили като за 21-22 сладки. Рецептата е лесна и много вкусна! Започваме!

Продукти:

  • 100 грама лешници
  • ¾ чаша брашно, пресято
  • 100 грама масло
  • ½ чаша захар
  • 60 грама черен шоколад, натрошен на парченца
  • 1 пакетче ванилия
  • Кората на един лимон

Ако си взел сурови лешници, първо ще ги изпечем: сложи ги в тава на 160 градуса за 15 минути. Или можеш просто да си купиш печени (но не осолени) лешници. Сложи ги в кухненски робот и ги разбий на дребно. Изсипи полученото „брашно“ в голяма купа и добави брашното, маслото, ванилията и захарта. Разбий добре, докато не се получи тесто. Завий го с пластмасово фолио и остави в хладилника за 1 час. След това го извади, отчупи малки парчета от него (с големина като чаена лъжица) и ги направи на топчици. Сложи топчиците на хартия за печене с достатъчно разстояние между тях и печи във фурна за 15 минути на 160 градуса. Разтопи шоколада и постави по една чаена лъжица на долната плоска половинка на сладката и залепи друга отгоре. Дай им достатъчно време да залепнат. Готови сме да се насладим на целувките на дамите!

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми