Информираният избор е пътят към здравословното хранене

След оспорвана надпревара, отборът „Щастливото кюфте“ е новият грил шампион на България. Състезанието беше кулминацията на второто издание на Lidl Grill Fest, който се проведе на 27 август в „Южен парк 2“.

Победителите в състав Григор Танев, парти майстор; Антонио Иванов, грил майстор; Денис Ников, салата майстор и Денис Милчев, бира майстор спечели титлата в конкуренция с пет други отбора, сред които и миналогодишния шампион. Битката беше много тежка, като отборите трябваше да впечатлят взискателното жури, в което бяха майстор готвачите Иван Манчев и Таньо Шишков и хип хоп звездата 100 кила.

С какво спечели „Щастливото кюфте“?

С перфектно приготвена храна, умело поднасяне на ястията и бирата и много чар. Те покриха изискванията за грил шампиони:

  • Правилно избрано и качествено приготвено месо на хубава жар в подходяща марината.
  • Правилен избор на продукти за гарнитура към месото и умения и креативност при приготвянето на ѝ.
  • Бързо поднесена бира при правилна температура и еднакво количество бира и пяна във всяка чаша.
  • Добро настроение, осигурено от парти майстора със създаване на рап грил песен от три куплета.

Отборът победител си тръгна със страхотни награди, гарантиращи бъдещи грил удоволствия. Отборната награда се състоеше от брандиран грил, теглото на бира майстора в бира и ваучери за пазаруване в Lidl България на стойност 1 000 лв. Освен това имаше и индивидуални награди за всеки член на отбора според неговата специалност.

А какво получи публиката?

Организаторите се бяха погрижили никой да не скучае през августовския следобед. Имаше забавления за малки и големи. Децата се забавлявах на жива джага, скачаха на батут, готвиха на мини грилове (разбира се, играчки) или се оставяха в ръцете на опитни какички, които изрисуваха лицата им като любими герои. Възрастните се наслаждаваха на грил специалитети, гарнирани със студена бира.

Към всичко това трябва да добавим супер свежите водещи Александър Сано и Мария Силвестър, якия сет на DJ Мартен и изпълнението на група Ice Cream. Водещите имаха и отговорната задача да раздадат десетки награди като хамаци, грилове и най-голямата – среща със звездите на вечерта.

Кулминацията на феста беше участието на британските легенди Stereo MCs, които направиха вечерта незабравима. За час и половина те изпълниха най-големите си хитове и ни доказаха, че не са загубили и част от енергията, която ги изстреля на върховете на класациите.

Какво научихме от Lidl Grill Fest?

Най-важният извод беше, че колкото и да е добър един грил майстор, без добра компания и настроение месото не става вкусно. Затова, дори и едно кюфте трябва да е споделено с приятели. Колкото повече, толкова по-добре, както е казал Мечо Пух.

Е, имаше и практическа страна. Шеф Манчев я формулира най-ясно: „Грилът е проста работа. Разпалвате хубаво жарта, запечатвате месото от всички страни, после похлупвате грила за 6-7 минути и готово. Когато свалите пържолата, оставете да почине и я поднесете.“

Това беше всичко от Lidl Grill Fest 2016. Очаквайте следващото издание догодина, с още повече изненади и още по-оспорвана надпревара.

Вижте още

Перфектният пикник в 5 стъпки

Лятото е сезонът на барбекюто. Независимо дали е за няколко часа или за цял уикенд, времето навън в добра компания е незабравимо. Днес ще ви помогнем да направите преживяването още по-хубаво

Лятото е сезонът на барбекюто.

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми