Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Вчера започнахме тази астрално-кулинарна тема. И понеже не сме като непостоянните Везни, днес ще я довършим с втората половина от зодиака. И така, продължаваме…

Везни

Яденето е изкуство! Искаш всичко да е справедливо и по равно, обръщаш голямо внимание на размера на порцията и на поднасянето на храната. Но най-големият проблем е, че често не знаеш какво ти се яде. Ето защо понякога едно бързо хапване се превръща в 5-степенно меню. Избягвай да се храниш в компания. Ако е останал някой все още те харесва след като всички са те изчакали да си избереш какво да поръчаш, то със сигурност няма да си му толкова симпатична след като „пробваш“ няколко пъти неговата храна. Защото въпреки че си избрала, ти никога не си сигурна, че си взела правилното решение.

Скорпион

За теб храненето е чувствено преживяване. Имаш високи изисквания: храната трябва да е изключително наситена, със силен вкус и аромат. Както с повечето неща в живота ти, ядеш когато искаш и каквото искаш. За теб вселената няма тайни и си мъдър отвъд възрастта си. Но това понякога състарява. Скорпион, ти винаги има на кого да отмъстиш, а отмъщението винаги се сервира студено. Ето защо трябва да избягваш консумацията на горещи храни, защото ще навредят на емайла на зъбите ти. А все пак трябва да имаш с какво да хапеш, нали?

Стрелец

Твоята мантра е: аз съм това, което ям. Обичаш да ядеш, защото има толкова много неща за опитване и пробване, а имаш само един живот. Често излизаш навън да хапваш, но ако се развихриш в кухнята, нямаш спиране. Купонджия по природа, обичаш да пийваш и да веселиш хората, но не винаги знаеш кога да спреш. Ето защо се случва да изядеш някой шамар от липса на тактичност или при издаване на тайна. Препоръчваме ти да танцуваш повече и да говориш по-малко.

Козирог

Като представител на зодията, ти си отговорен, дисциплиниран и харесваш традициите. Знаеш какво обичаш и не рискуваш. Понякога даже си хапваш едно и също всеки ден, по едно и също време. Избягвай да опитваш нови неща. Това само ще те обърка и разсее от целите, които си си поставил. Експериментите са за другите хора. Ти имаш план.

Водолей

За теб е по-важно с кого хапваш, а не какво или къде. Искаш да си свободен, да си себе си без да се притесняваш. Стремиш се да се храниш с прясна храна (и понеже винаги имаш нужда от кауза, за която да се бориш) от устойчиво земеделие. Независим и свободолюбив, ти не искаш да знаеш какво имаме да ти кажем. Защото ти най-добре се познаваш и ще правиш каквото си поискаш. Но не прекалявай със сладкото все пак.

Риби

Винаги състрадателни и артистични, Рибите са себеотвержени и винаги готови да помогнат без да очакват нищо в замяна. Те искат да направят света едно по-добро място, но един живот не им стига (ето защо те са доста спиритуални и се стремят да помагат и в следващите животи).
Толкова си зает  с проблемите на другите, че често забравяш да ядеш. Но приятелите ти са толкова благодарни за помощта ти, че са готови да те нагостят. Просто не се сприятелявай с хора, които обичат джънк, защото и на теб ти се услажда.

А сега сериозно: без значение коя зодия си, не прекалявай с рафинираната захар, червеното месо и алкохола. Хапвай повече плодове и зеленчуци. А ако искаш мъдри съвети, виж кои храни да ядеш за вътрешен баланс според йога учителите.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми