Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Отдавна сме подхванали темата за звездите и храната. Не, нямаме предвид звездните ни интервюта или това как луната може да ти помогне да свалиш някой излишен килограм. Тази и другата седмица ще ти разкрием кулинарните тайни на зодиака. Мислихме да хвърлим един боб, но го сложихме да се готви по бавната рецепта. А на кафе не знаем как да гледаме. Затова нашият специален кореспондент изучи древната наука астрология, за да напише тази статия. Или поне така ни каза…Май се е шегуваше.

Овен

Като представител на огнените зодии, ти винаги имаш много задачи и бързаш да ги свършиш, защото държиш на думата си. Уверен и смел, ти искаш нещо бързо за хапване, защото тази планина няма да се изкачи сама. Не ти се губи ценно време в избиране на храна, затова се задоволяваш с нещо високо-калорично и лесно за хапване. А и каквото и да си поръчаш, никога не би признал, че не ти харесва, защото си винаги прав и няма как да си сбъркал.
Избягвай много солените храни, защото ще ти вдигнат кръвното и може да предизвикат възпаления. Намали и пикантната храна - и така си достатъчно лют.

Телец

Никой в зодиака не се радва на храната така, както Телеца! Ти си чувствен знак и обичаш да се наслаждаваш на всяка хапка. Храната трябва да е не само вкусна, но и да изглежда изкусително.
Препоръчваме ти поне едно от яденетата ти да е със завързани очи или в много тъмна стая. Така дори и да си много гладен ще консумираш по-малко. И пий повече течности (не, ферментирали плодове в течна форма не се броят).

Близнаци

За теб компанията е толкова важна, колкото и храната. Експресивен, остроумен и любопитен, ти винаги имаш нужда от храна за размисъл. Даже понякога забравяш, че имаш нужда и просто от храна.
Понякога ти се случва някой да ти напомни да спреш да говориш за малко, за да хапнеш. А понякога някой просто ти набутва нещо в устата, за да може да вземе думата. Не преглъщай, ако е чорап, вратовръзка или нещо, което не можеш да сдъвчеш.

Рак

За теб най-вкусната храна е прясната, особено ако е и домашно приготвена. Имаш си любими храни, които ти доставят истинска радост: стомахът  ти е много чувствителен и предпочиташ да залагаш на тях. Заради високо интуитивната си природа, ти често сменяш настроението си и си леко подозрителен, даже малко нервен.
Най-добре хапвай само неща, който ти си приготвил у дома. Така хем ще си на сигурно място, хем ще знаеш какво ядеш. Остави излизането и социализирането на въздушните зодии.

Лъв

Лъвовете са артистични и превръщат в представление всичко, което правят. Когато един лъв яде, всички наоколо знаят дали той е доволен от храната или не. А маниерът им на ядене е повече от царствен. Естествен лидер и неустоима компания, ти можеш да си и доста упорит.
За теб няма забрани. Как би посмял някой да те ограничи - нали си Царя! Хапвай си доволно, но ти препоръчваме да сложиш още огледала в трапезарията си, за да можеш да се наблюдаваш от всички страни.

Дева

Представителите на тази зодия обичат да си похапват. Може да е по малко, но да е честичко. Редовно хрупаш нещо или ядеш на крак. Работлива, лоялна и мила, Девата често забравя да поспре дори и когато хапва. А и не обича да разхищава ресурси, било то време или храна.
Спри да ядеш украсата от чинията си. И тази на хората около теб. Знаем, че не обичаш да хвърляш храна, но понякога мястото на розата от морков и канапето от обелка от краставица е в празната чиния.

Очаквай следващите шест зодии утре. А дотогава звездите съветват: хапвай повече плодове и по-малко захар, за да имаш повече енергия. Без значение коя зодия си.

Вижте още

С какво топ сладкарите заменят захарта?

Сладко-здравословен разговор с Ради Стамболов и Борислав Екзархов за децата, лакомствата и… суши

С какво да заменим захарта? И всъщност, необходимо ли е? А да даваме ли сладко на децата?

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми