С подкрепата на

Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Най-обичаме ароматът на палачинки рано сутрин. Няма нещо, което да ни събуди по-бързо от това. Традиционните палачинки понякога не се съчетават добре с диетата ни. Открихме начин как да ги заместим с нещо полезно и здравословно, а именно протеиновите палачинки.

Напоследък те са предпочитани от много хора, които активно се занимават със спорт, йога или фитнес. Разбира се са идеални за всички, които се хранят балансирано. Протеинът е хранително вещество, съставено от аминокиселини, което е необходимо за правилния растеж и функциониране на човешкото тяло. Ето защо трябва да си набавяме незаменимите аминокиселини от източници на животински или растителен протеин.

Подготвихме ти 3 рецепти за протеинови палачинки, с които да разнообразиш закуската си. Те са богати на фибри, витамини и разбира се много протеин.

Обикновени протеинови палачинки

Продукти:

  • 1/4 чаша овесено брашно
  • 1/4 чаша извара
  • 1/2 лъжица протеинов прах
  • Белтъка на едно голямо яйце

Смеси всички съставки с помощта на миксер, докато се формира тесто. В незалепващ тиган за палачинки изсипи половин черпак от сместа, докато се оформи палачинката. Печи от двете страни по около минута. Сервирай с една супена лъжица натурално фъстъчено масло и натрошени бадеми.

Бързи бананови протеинови палачинки

Продукти:

  • 1  яйце
  • 3 белтъка
  • 1  узрял банан

Смачкай банана и разбий яйцата с него. Бъркай, докато сместа стане хомогенна.
Загрей  незалепващ тиган за палачинки, намазан с малко масло. Деликатно обърни палачинката след около 30 секунди или когато получи златист цвят. Рецептата прави 3-4 малки палачинки.

Протеинови палачинки с боровинки

Продукти

  • 1 лъжичка протеин на прах
  • 3 белтъка
  • 1/2 чаша овесени ядки
  • 1/2 банан
  • 1/2 чаша боровинки
  • 1 бакпулвер

Постави овесените ядки в блендер или кухненски робот, за да смелиш сместа, докато стане фино брашно. Добави белтъците, банана, протеиновия прах и бакпулвера и смеси до гладка  гъста каша. Добави целите боровинки и разбъркай с помощта на лъжица или шпатула. Постави в нагрят тиган около 2 супени лъжици тесто до получаването на палачинка. Печи ги за около 45 секунди до 1 минута от едната страна, а след това около 30-45 секунди от другата страна.

Още идеи и рецепти за здравословна и балансирана закуска можеш да откриеш тук. А за разнообразие, можеш да си приготвиш и с плодово смути, което е идеално за засищане между храненията.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми