Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Да вземеш решението да свалиш някое и друго килце обикновено означава да си готов да жертваш любимите си неща. Или да накараш любимите да се жертват, ако те ще са на диета. А да помогнеш на възлюбения да намали биреното коремче изисква търпение и находчивост.

Искаш да му помогнеш да започне нова диета, но не искаш да го караш да се отказва от любимата биричка? За съжаление тялото преработва алкохола преди всичко останало. Ето защо това забавя изгарянето на мазнините. Но ако си твърдо решена да му помогнеш да намали бирата, имаме да споделим 4 хитри начина да го направиш.

Замени обикновената бира с безалкохолна

Бирата е източник на празни калории, защото не предлага нито витамини, нито минерали. Само опияняващ вкус и гъделичкащи мехурчета (шампанското е друга бира). Алкохолът е висококалоричен – 7 калории за всеки грам, докато въглехидратите и протеините носят около 4 калории на грам. Ако ти липсва вкусът, но не искаш да прекаляваш с калориите, избери безалкохолна бира, която е най-нискокалорична: 72 калории за малка бира (330 мл). Обикновената бира е около 145 калории за същото количество, а най-калоричен е стаутът – 190 калории.

Някои видове бири са по-нискокалорични от други (обикновено по-слабо алкохолните бири имат и по-малко калории) така че избирай внимателно, когато пазаруваш. Напълни хладилника с безалкохолна бира и виж кога ще забележи.

Изкарай го на разходка

Да, времето може да е и по-приятно, но на него няма да му трябва слънце, щом ти си с него. Разходете се из парка, вземете си чай- по-добре нещо да топли ръцете, отколкото да ги изстудява. Ако гаджето има нужда от допълнителен стимул за разходка, може би сега е идеалният момент да си вземете куче. Изненадай го някоя вечер с малка пухкава топка щастие. Препоръчваме ти да осиновиш куче от приют: непородистите кучета са не само по-здрави, но и доста по-интелигентни. А и така няма да влизаш в излишни разходи, за да се сдобиеш с нов член на семейството.

Стимулирай го да спортува повече

Повечето мъже смятат, че пиенето на бира, докато гледат мач, се брои за спортна активност. Кажи му, че ако излезе да рита с момчетата поне веднъж седмично, не само ще си е заслужил бирата след мача, но и ти ще си му най-голямата фенка и ще ходиш да го гледаш. Друг хитър трик е да му поставяш малки физически предизвикателства. Направи кратък списък с упражнения, които може да направи вкъщи и ги възнагради подобаващо. Например, ако направи 30 коремни преси, 5 лицеви опори  и издържи 30 секунди планк: получава малка бира. За двойно повече упражнения ще получи цяла! А ако полага усилия цял месец, му подари два билета за мач и му обещай, че няма да отидеш с него.

Превърни го в предизвикателство

Мъжете по природа обичат да се състезават. Хвани се на бас с него, че не може да издържи един месец без бира или му кажи, че ти можеш да издържиш по-дълго от него без твоето любимо питие. Нека наградата е нещо важно за него, за да му дава сили всеки ден да се бори с жаждата. Ти го познаваш най-добре, знаеш какво иска най-много от теб. Бъди изобретателна.

Очаквай следващата ни статия: как да пазим диета и да пием вино. Но най-добре се абонирай, за да я получиш направо в пощата си. А дотогава: Наздраве! 

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми