Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Като се затопли и ни става едно морско или по-точно – Средиземноморско, и искаме да вкараме в дома си плажовете на Гърция, Италия и Испания. Няма проблем със специалните дни на Kaufland, посветени на любимата ни кухня за лятото. До 21 май веригата предлага специални цени на типични средиземноморски продукти и няколко по-специални изненади.

Страхотни цени на страхотни продукти

Какво е лятото без вкусни маслини или блясъка на капчици качествен зехтин върху любимата ти салата със сирене фета? А ако към тях добавим и замръзнало узо и сладка баклава за десерт, направо се пренасяме в Гърция. И не е нужно да пътуваме до Солун или Кавала, а да идем до близкия Kaufland, където тези продукти ще са на специални цени.

Не е проблем и ако ти се ходи в Италия. За любителите на Апенините ще има прошуто, макарони, балсамов оцет и ароматно кафе. За по-пълен разкош от Kaufland ще ти предложат и решения за сервирането им. Пицата е по-вкусна ако имаш специалната дъска, наречена „талар“ и нож, с който да направиш перфектни парчета. А кафето ще разкрие пълния си аромат, ако е приготвено в италианска кафеварка. И тъй като то върви с изкушаващи десерти, обърни внимание на маскарпонето и тирамисуто, които също ще са доста изгодни.

Домашно майсторство

За почитателите на домашно приготвената храна, Kaufland предлагат и преса за прясна паста. С нея можеш да си направиш талиатели или кори за лазаня в собствената си кухня и така да превърнеш готвенето в забавление за цялото семейство. И не гледай скептично – рецептата е много лесна.

За домашна паста ти трябват само брашно и яйца. На 100 г брашно се слага 1 яйце. Ако искаш пастата да е по-жълта, сложи допълнителен жълтък. Смеси всичко докато се получи еластично тесто. После увий в домакинско фолио и остави за 30 минути в хладилника да се охлади. След това го разточи и с машината оформи прекрасни кори за лазаня или талиатели с размера, който обичаш. После развихри въображението си и приготви страхотна италианска храна, а за вдъхновение от Kaufland са ти подготвили и вкусни рецепти. И не забравяй две важни правила: никога не мий машината за паста и прясната паста се вари само 2-3 минути или докато изплува на повърхността на водата.

Надяваме се, че сме те изкушили с една страхотна седмица със средиземноморски привкус, която те очаква в близкия магазин на Kaufland.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми