Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Обичаш да приготвяш грил шедьоври? Изненадваш приятелите си с уменията си край скарата? Живееш в София или Пловдив? А искаш ли да спечелиш 2 500 лева с уменията си? Ако отговорът е „Да“, значи турнирът по спортен грил на Lidl е точно за теб? Запиши се за участие и ако успееш да впечатлиш журито, можеш да се класираш за финала в София на 03 септември, където ще премериш сили с шампионите на Русе, Варна, Стара Загора и Бургас.

Как да участваш?

За да се запишеш за участие е необходимо да посетиш https://grillmaistor.bg/register и да следваш указанията. След като се регистрираш, ще трябва да впечатлиш журито с приготвено лично от теб грил ястие. Тази предварителна селекция ще се проведе на 25 август в Пловдив и на 01 септември в София.

Ако си се представил блестящо, ще се класираш за регионалните финали, в които ще трябва да победиш конкуренцията. Четиримата най-добри майстори на скарата от всеки град, ще се класират за националния финал, който ще е на 03 септември в София. Ако си сред тях, ще се бориш за титлата „Грил майстор на България“ с още 5 финалисти.

Как ще бъдеш оценяван?

За да бъде конкурсът максимално обективен, организаторите от Lidl и журито от страхотните майстор готвачи Иван Манчев и Таньо Шишков, са определили ясни критерии за оценка. Те са:

  • Качество на приготвеното грил ястие. Това означава месото да е сготвено на правилната температура (да не е сурово или преготвено), да е добре овкусено, да няма прегорели части и да бъде добре презентирано. Тук оценката от 1 до 20 точки, където 1 е най-зле, а 20 е най-добре.
  • Правилен избор на месо или риба за гриловане – оценка от 1 до 10 точки, където 1 е най-зле, а 10 е най-добре.
  • Разнообразна и интересна марината – оценка от 1 до 10 точки, където 1 е най-зле, а 10 е най-добре.
  • Креативност при избор на рецепта – оценка от 1 до 10 точки, където 1 е най-зле, а 10 е най-добре.
  • Презентация и авторство – оценка от 1 до 10 точки, където 1 е най-зле, а 10 е най-добре.

Как ще се проведе финалният турнира?

Грил турнирите се провеждат под формата на директно състезание между преминалите кастинга. Избраните участници трябва да мариноват, приготвят и поднесат местен продукт, приготвен на грил на дървени въглища.

Всеки участник ще има на разположение кутия, предоставена от организаторите, съдържаща едно и също месо за гриловане, варианти на продукти за гарнитура, разнообразни подправки и други. Грил майсторите не са задължени да използват всички налични продукти от кутията. Целта е да направят най-добрата комбинация от продукти. грил майсторите не могат да използват собствени продукти и съдове.

Всеки състезател ще разполага с грил на дървени въглища, въглища, разпалки и запалка, с които да създаде идеална среда за приготвяне на грил ястие. Времето с което ще разполага е един час за мариноване и разпалване на грила и 30 минути за приготвяне и презентация на ястието. Изборът и подготовката на правилна гарнитура е пожелателен и ще донесе допълнителен брой точки от журито.

Какво можеш да спечелиш?

Всеки от победителите от турнирите по градове ще спечели ваучери за пазаруване в Lidl на стойност 250 лева. Освен това всеки регионален победител ще получи и хладилна чанта, брандирана с логото на "Coca-Cola". Участниците, класирани на второ, трето и четвърто място ще получат ваучери на стойност 50 лева и кошници за пикник "Coca-Cola".

Голямата награда за победителя във финалния грил турнир Спортен Грил ще получи 2 500 лева в брой и грил трофей. Той ще носи и титлата „Грил майстор на България“ в следващата една година.

Какво още ще се случи по време на финала?

Финалният турнир ще бъде изпълнен с незабравими емоции не само за грил майсторите, но и за публиката. От 11 часа за най-малките ще има куклен театър. Пак за тях през целия ден ще има детски атракциони. От 15:30 ще започне кулинарна демонстрация на известната телевизионна водеща Даниела Колева и на популярната кулинарна блогърка Сандра Алексиева от „1001 рецепти“. Националният финал ще е от 17 часа. След него започvа и супер забаvлението с концерти на Rewind, Heart of Dixie, Акага и Zuco 103.

Надяваме се, че сме те изкушили да демонстрираш уменията си на грила. А като част от предварителната подготовка, ти предлагаме да си припомниш и как премина миналогодишният турнир.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми