Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Искало ли ти си е да приготвиш нещо различно от стандартните пържоли или зеленчуци на барбекюто? Вече е много лесно да измислиш алтернатива и за това са се погрижили от Kaufland България. Веригата пусна специалния сайт “Време за барбекю“ http://www.vremezabbq.bg/, в който и най-претенциозните майстори на скарата ще открият вдъхновение.

Какво ще намериш във „Време за барбекю“?

С една дума всичко. И това не е преувеличение. Има страхотни рецепти, което спестява времето за ровене в интернет за вдъхновение. На нас най-много ни хареса полезната информация за различни видове месо, риба, морски дарове и зеленчуци, които могат да се приготвят на скара. Разбира се, можеш да откриеш и специални предложения от Kaufland за продукти, които някак си те предизвикват да бъдат хвърлени върху горещите въглища.

Рецепти от А до Я

Разглеждайки http://www.vremezabbq.bg/ установихме, че на барбекю може да се приготви буквално всичко. Секцията с рецепти е изключително богата и имаме сериозни опасения, че лятото няма да ни стигне да ги опитаме всичките. Хубаво е, че са представени по много разбираем начин и могат да се приготвят и от начинаещи готвачи.

Да започнем със страхотните идеи за разядки и сосове. Вече лесно можеш да си приготвиш домашен кетчуп, пилешки пастет или сос „Айоли“. А както знаем, те придават друго измерение на ястията на скара.

Естествено подобаващо място е отделено на ястията от кайма и месо. Има много хитри идеи като сандвичи с авокадо и пълнена плескавица, но нашият фаворит определено е свинската пържола с жълтъчна глазура.

Не са пренебрегнати и даровете на морето. Според нас те са несправедливо пренебрегвани като главни герои в едно барбекю парти и от Kaufland потвърждават теорията ни със страхотни рецепти за калмари на скара, лаврак в бекон и рибни шишчета върху магданозено канапе.

И така неусетно стигаме до десертите. Оказа се, че на грила може да се приготви цял чийзкейк. Със сигурност ще го опитаме, тъй като това е един от любимите ни десерти. Грилованите праскови също заслужават внимание и тяхната сладост ще е добър завършек на вечерта. А ако ти се иска нещо по-американско, пробвай плодовите шишчета с маршмелоу.

Съвети за начинаещи и напреднали

Във „Време за барбекю“ има специална секция с полезна информация за продуктите. От нея лесно можеш да научиш кои са различните части на прасето или телето, какви маринати да приготвиш за различни видове месо, риба или зеленчуци и какви са тайните на барбекю рецептите. Има и съвсем практични идеи като тези как чушките ни да не изгорят, а лукът да бъде приятни карамелизиран.

Онлайн игра "Време е за нов грил"

Температурите навън се покачват, а с тях и желанието за парти на открито! Ако имаш нужда от ново барбекю, участвай в онлайн играта на Kaufland и имаш шанс да спечелиш нов грил! Организирай си барбекю парти с някои от избранитe грил предложения и се наслади на един сезон с BBQ привкус!

Каквото и да си говорим дойде време за барбекю – грее слънце, птички пеят и към тази идилия липсва единствено ароматът на добре разпалената скара. Ами какво чакаш? Ние ти предлагаме да действаш. Вече е по-лесно с помощта на Kaufland.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми