Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Колко пъти ви се е случвало да застанете пред щанда с вино в любимия си магазин и да се нуждаете от помощ за избора? Честичко, нали? Тази ситуация вече намери своето решение. В магазините на Kaufland България ще можете да откриете своя личен сомелиер в лицето на вината от новата серия на веригата Cultura Vini.

Какво е Cultura Vini?

Cultura Vini в превод означава "Винена култура" - събирателно на удоволствието, което виното внася в нашето ежедневие. А за да се насладим напълно на гроздовия еликсир, трябва да го познаваме. Затова етикетът и логото на всяка бутилка от серията дават информация за вината и така ще можете да се ориентирате по-бързо, за да направите точния избор.

Как да разпознаете вината Cultura Vini?

Вината Cultura Vini се разпознават по характерното лого на серията. За червените то е червено, белите вина са със зелено лого, а розето е обозначено със синьо. Просекото в селекцията на Kaufland България се познава по сивото лого.

Тези вина се отличават и по етикета си на гърба на бутилката. Той съдържа символи, които носят важна информация за конкретното вино. Благодарение на него, можете да подберете правилното вино за всеки повод. На етикета ще откриете от коя държава или винарски регион е виното, от какъв или какви сортове грозде и направено, какъв вкус да очаквате и каква е препоръчителната температура за сервиране, при която най-добре може да се разгърне целия букет от аромати.

Асортимент

В серията Cultura Vini могат да бъдат открити вина от Чили, Италия, Испания, Франция, Португалия, Южна Африка, Австралия и Калифорния. Всички те са подбрани от сомелиерите на Kaufland и могат да задоволят всеки вкус. Повечето вина се предлагат в стандартни бутилки от 0,75 литра, но има и в 3 литрови боксове.

Остава само да се отправите на винено пътешествие и да откриете вкусовете на света в хипермаркетите на Kaufland.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми