Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Всички искаме да запазим културното наследство на България, нали? За това можем да помогнем всички ние. Както е казал поетът „И всякоя възраст, класа, пол, занятие взимаше участие в това предприятие“. Точно за това е пример инициативата на Billa за спасяване на Мадарския конник, която е част от дългосрочната кампания „Ние обичаме България“.

Какво ще направим заедно?

Целта е да се съберат средства за опазването на един от символите на България – Мадарския конник и за превръщането на района около него в привлекателно за туристите място. Ще бъдат осигурени финансови средства за облагородяването на Националния историко-археологически резерват „Мадара”, където е разположен и релефът, оборудването на информационния център и въвеждането на иновативни технологии, които ще съчетаят модерното и историята. Официални партньори на инициативата са Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта и Столична община.

Как можем да помогнем?

Като идем на концерт. Точно така, ние ще идем на концерт, в който безвъзмездно ще участват някои от най-обичаните български изпълнители като Силвия Кацарова, Теди Кацарова, D2, 100 кила, Орлин Павлов, Панайот Панайотов, 100 каба гайди, ансамбъл „Българе“, Преслава, Десислава, Славка Калчева и Ивелина Колева. Това ще ни струва символичната сума от 10 лева за билети, които могат да бъдат закупени от всеки магазин на Billa в София и в мрежата на Ticketpro. Всички приходи ще бъдат дарени за каузата. Концертът ще е на 31 май от 20.00 ч. в зала „Арена Армеец“.

Има и още един начин да помогнем. Когато пазаруваме в Billa, вместо няколко найлонови, можем да си купим една платнена торбичка за многократна употреба, която струва 4 лева. От тях един лев ще бъде дарен за спасяването на Мадарския конник.

Има ли още нещо?

България има и богато духовно наследство, част от което са народните танци. То също трябва да бъде опазено, за което са се погрижили от Billa. В периода от 22 март до 30 април на паркингите на магазините на Billa в 20 града ще се провеждат безплатни уроци по народни танци. В тях може да се включи всеки, който има интерес към фолклора и желание да научи най-популярните български хора.

Какво е кампанията „Ние обичаме България“?

Това е дългосрочна инициатива за осигуряване на пари за поддръжката на някои от най-значимите природни забележителности и паметници на културата, част от Стоте национални туристически обекта. Проектът стартира по идея на Billa България през 2016 г. Целта на първото издание на „Ние обичаме България“ бе подпомагането на реставрацията на паметника на Шипка. Тогава на голям благотворителен концерт в зала „Арена Армеец“, се събраха над 9000 души, а в цялата кампания бяха събрани над 66 000 лв.

Нека помогнем за опазването на културното ни наследство. Не е трудно, а и ще се забавляваме. Заповядайте в последния ден на май в „Арена Армеец“, за да спасим заедно Мадарския конник.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми