Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Варненският грил шампион Стефан Стефанов, се справи отлично с предизвикателство на шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков и си спечели титлата Грил майстор на България и наградата от 2500 лв. Ето как двама от топ готвачите у нас бяха впечатлени.

Тежките черни облаци и дъждовното време не попречиха на почитателите на грила да се съберат в парка зад столичния музей “Земята и Хората” за вълнуващия финал на Националния турнир по спортен грил, организиран от Lidl и Coca-Cola. В пряк двубой на живо, Стефанов пребори петимата регионални победители от най-мащабното грил турне: Мирослав Каменаров (Стара Загора), Людмил Кожухаров (Русе), Мартин Стоянов (Бургас), Атанас Тотов (Пловдив) и Константин Пенков (София).

Надпреварата

Стефан Стефанов омая журито с перфектно сготвени ребърца в сос от пресен магданоз и гарнитура от гъби, лук и картофи. Форматът на състезанието е следният: всички участници получават качествено месо, което е задължително за приготвяне, еднакви зеленчуци, сосове и подправки, които да се използват по избор. Времето за готвене е час и половина. Експертното жури от шефове следи зорко за вкуса и външния вид на приготвените ястия, но и за състава на маринатите и процеса на готвене. На финала не бе разрешено изхвърляне на храна заради недостатъчна обработка, прегаряне или друга причина.

За малки и големи

Организаторите се бяха погрижили да превърнат финала на двумесечното турне в грандиозно грил събитие. От 10 часа сутринта започна празникът на ценното време, прекарано със семейство и приятели, и вкусната качествена храна. Coca-Cola и Lidl бяха предвидили различни атракциони за деца и възрастни, грил демонстрации с известните кулинарни блогъри Даниела Колева и Сандра Алексиева. За гладните посетители на събитието имаше специално разработено меню, а за по-смелите: опция сами да си приготвят пържоли, ребра, бургери или просто да импровизират с качествените продукти. А специално изградена платформа вдигна най-запалените фенове на грила на 40 метра над поляната за невероятна кулинарна дегустация “Да споделим грила, високо в небето.”

Купонът

Богата музикална програма помогна за отличното настроение въпреки лошото време. В неделя вечер комбинация от суинг, рок, джаз, бразиелектро и фънк озвучи поляната. След награждаването на победителя в 18:30 ч. , на сцената се качиха Rewind, който загряха публиката с лежерен рок. След тях посетителите се насладиха на свежите суинг парчета от 20те и 30те години на миналия век на музикантите от Бърно- Heart of Dixie Band. Любимците на публиката- Акага, заредиха публиката и я подготвиха за кулминацията- холандската банда Zuco 103, които закриха събитието с уникален микс от бразиелектро и фънк.

Инициативата “Да споделим грила!” се провежда за първи път с цел да ни събере около вкусната и качествена храна, за да споделим ценни мигове със семейство и приятели. А и да се насладим на хубава музика. Изводът и този път е същият като от Lidl Grill Fest миналата година: колкото и да е добър един грил майстор, без добра компания и настроение месото не става вкусно.

Вижте още

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.

Теми