Информираният избор е пътят към здравословното хранене

Пазарувай

Пазарувай

Пазаруването е важна част от ежедневието ни. Тук ще научите как да изберете най-добрите продукти и да се възползвате от промоциите, какво е важно при избора на храна и как да сте доволни от покупките си.

На фокус

Почувствайте плодовете

Изпитани съвети как да избереш най-зрелите плодове

Погледнете рибата в очите

Гледай за тези неща, ако мислиш да купиш цял, а не нарязан воден обитател.

Наръчник за разумно пазаруване

Предварителната подготовка е лесна, но много важна при разумното пазаруване.

Често разходите за храна са съществена част от семейния бюджет. А и...

Хищниците го обичат червено

Изборът на месо е половината от приготвянето на вкусно ястие

Всеки иска да готви вкусно. За това са необходими...

Лещата може и да е деликатес

Най-популярните видове и един луксозен

В „Знам да ям“ отдадохме...

Какво е собствена марка?

Търговията се развива, а с нея и продуктите. Днес си говорим за собствените марки на големите вериги.

Отдавна мина времето, когато в магазините имаше един вид мляко, две...

Да консервираме лятото

Първи стъпки в приготвянето на зимнина

Все повече хора сами си приготвят консерви за зимата. Някои от тях разчитат на продукцията...

Червено вино снощи пих

Или какво да знаем при пазар на вино

През последните години се отчита повишен интерес към...

Знаете ли как да съхранявате храната?

С големия пазар идва и въпросът как да съхраним храната, така че да не се развали.

Днес гледката на хора, които пазаруват храна за седмица или две напред е нещо обичайно. А и защо...

Кои плодове и зеленчуци са за хладилник и кои за килера?

На грешното място могат да се развалят и обезвкусят

Днес сме ти подготвили практични съвети как правилно да съхраняваш плодове и зеленчуци през...

Солта не е само бяла

Някои видове подпомагат по-доброто функциониране на организма и лечението на заболявания

Всички сме чували израза „...

Хлябът не вреди на диетата

В магазините има десетки видове, които помагат за правилното хранене

Много хора напълно изключват...

Млякото може и да е от дървото

3 негови веган алтернативи

Млеката от растителен произход са супер популярни в диетичното, здравословно и веган хранене...

Как да познаем истинските „био“ храни?

Не всичко „екологично чисто“ е „био“

Днес много често виждаме храни, които са обозначени като „био...

Опознайте боба

Проявете смелост и разнообразете менюто си

Тези дни докато кротко си разглеждахме „Знам...

Да се научим да четем… етикетите

Лесно е да направите по-добър избор, когато сте информирани

Както гласи и слоганът на нашия сайт „Пътят към здравословното...

Ако искаш баварска бира, иди в Пловдив

Бирария Jagerhof е Мястото за почитателите на хубавото пиво

Не е тайна, че обичам бира. И най-вече класическите немски и чешки...

Да заменим ориза с булгур?Хайде!

Богат на протеини, витамини и минерали, булгурът има място в кухнята ти

От толкова рецепти за киноа и нахут или пък диети с ориз, някак си...

Защо на Запад са луди по аспержите?

И как да ги готвим бързо и лесно

Няма кулинарно предаване, в което да не ни говорят за аспержи....

Billa води децата в градината на Джейми Оливър

Нов стикер албум и домашна оранжерия правят здравословното хранене забавно

Искаш ли детето ти да заобича зеленчуци и да научи защо...

Подлучването не е лесна работа – епизод 2

Що е то шалот и как да направим френска супа с него?

Миналата седмица ти разказахме за три от най-често използваните...

Здравословен камион тръгва из България

Управителят на dm Георги Търнев ни разказва защо в магазини за козметика има био храни

Защо в магазини за дрогерийни стоки като козметика и битова химия...

Подлучването не е лесна работа

Кои са основните видове лук и лесни рецепти с тях – част 1

Толкова сме свикнали с лука в кухнята, че даже и не се замисляме...

Кой иска кюфте от епруветка?

Бъдещето на месото не е във фермите, а в лабораториите

През последните десетилетия алтернативите на месото се увеличават:...

Как да се превърнеш в огнедишащ дракон?

Някои от най-популярните люти сосове + един мега екстремен

Драконите от легендите са бълвали огън, защото са можели да...

6 причини да тръгнеш на винено пътешествие

... и виното е само една от тях

Обичаш да пътуваш? Но и да хапваш вкусна и интересна храна? А и да...

Що е то изворна вода и как да я познаваме?

Изследване показва, че българите не обръщат внимание на етикетите

Знаем, че трябва да пием вода и нямаме доверие  на тази от чешмата...

Отиваме за гъби... в магазина

Наръчник за основните три вида и за какво да ги ползваме

Мина времето, когато под гъби се разбираше само печурки. Днес в...

Горчицата всъщност не е горчива

Вижте защо е полезна и колко лесно е да я направим вкъщи

На вратата на всеки хладилник има едно малко бурканче горчица....

Над 150 специални предложения с отстъпка до 50% от Kaufland

През 2018 г. компанията празнува 50-и рожден ден

През тази година Kaufland ...

Митове и истини за млечните продукти директно от източника

Защо те са важна част от балансираното хранене ни разказва Данон

От малки знаем, че прясното мляко е полезно и помага да растем големи и силни. Знаем, че нашите...

Къде да намериш истински български продукти?

“Метро” връща на пазара автентичния роден вкус

Знаеш ли какво са „Розова магия“, „Розово сърце“ и „Алено сърце“? А...

Как да станем експерти по кафето?

Кои са най-популярните сортове и какво е характерно за тях?

Стоиш в магазина и се чудиш какво кафе да си купиш. Искаш да не е...

Нова година, нови кулинарни тенденции

Виж кои ще са най-сниманите/желаните храни през 2018 година

През изминалата година експериментирахме с много нови рецепти,...

Pages

Искаш ли да се абонираш…

безплатно за:

  • 6 приятни текстчета седмично
    (рецепта, диета, съвет или промоция)
  • с 1 мейл в петък,

за да си ги четеш на спокойствие през уикенда.